tiistai 29. tammikuuta 2013

Hakemuksia, hakemuksia

Olen tässä viimeiset pari kuukautta täytellyt varsinaisia hakulomakkeita. Minua oli etukäteen peloteltu valtavasta paperisodan määrästä, mutta yllättävän nopeasti kaikki olikin jo tehty. Työläin osio oli kurssien etsiminen ja "perustelukirjeiden" kirjoittaminen jokaisesta hakemukseen listatusta yliopistosta. Ensimmäisten hakukohteiden kohdalla olin tietysti motivoitunut, mutta loppupään yliopistoista alkoi olla hieman vaikea keksiä mitään järkevää sanottavaa; varsinkin kun en halunut käyttää jokaisessa kirjeessä täsmälleen samoja sanoja ja ilmaisuja.

Toinen tuskaisa osio on ollut suositusten saaminen. Kukaan yliopisto-opettaja ei tunne minua juuri yhtään, joten oli hieman kiusallista pyytää heitä suosittelemaan minua. Sain lopulta vaaditut kaksi opettajaa suostumaan, ja ihan hyvillä mielin he minua haastattelivat ja täyttivät lomakkeet, vaikka säätämistä olikin vähän puolin ja toisin.

Jouduin hakemusta varten käymään myös Helsingissä tekemässä TOEFL-kielitestin. Motivaatio testin tekemiseen ei ollut kovin korkea, sillä maksoin lystistä noin 200e ja tiesin jo etukäteen, että olisi erittäin epätodennäköistä, että en saisi tarpeeksi pisteitä. Tänään sain testitulokset, ja pisteitä tulikin 115/120 eli reilusti yli vaaditun 80.

Kävin tänään tulostamassa kaikki loput hakemukseen tarvittavat paperit ja hakemassa enkunkielisen opintosuoritusotteen. Oli hämmentävää lukea kirjeet vielä kerran läpi ja sitten vain uskaltaa painaa tulosta-nappia. Huomenna hämmennys on varmaan vielä suurempi, sillä käyn viemässä jäätävän hakemuspinkan ISEP-koordinaattorille. Maanantaina ne sitten postitetaan ISEP:n toimistoon Yhdysvaltoihin. Hakuaika päättyy 15.2., ja noin kahden kuukauden sisällä siitä pitäis tulla vahvistus, mihin yliopistoon elokuussa päädyn. Saa nähdä miten kärsivällisesti jaksan tällä kertaa odottaa. Nyt on tosin jo käytännössä varmaa, että jonnekin päin USA:a pääsen, joten jännitys ei ole ihan niin suuri kuin syksyllä. Olisi silti huikeaa päästä nimenomaan siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon... Homma ei kuitenkaan ole enää minun käsissäni, joten ei auta kuin odotella :)