torstai 25. huhtikuuta 2013

Welcome to Hendrix!

Sain muutama päivä sitten sähköpostia Hendrixin ISEP-koordinaattorilta. Oli aika jännää, koska jotenkin sitä ei vieläkään osaa sisäistää, että on menossa siihen nimenomaiseen yliopistoon ja sen ihmisen kanssa tulen tekemään yhteistyötä muutaman kuukauden päästä.

Sähköpostissa oli liitteenä Welcome Packet, jossa oli kaikenlaista tietoa kurssivalinnoista ja asunnoista ja terveysvaatimuksista. Suurin osa asioista hoidetaan vasta vähän kesämmällä, mutta oli kuitenkin kiva saada jotain tarkempaa tietoa tulevasta. Terveysjutut vähän ärsyttävät, kun joudun täyttämään kaikenmaailman kaavakkeita ja myös hankkimaan meningokokkirokotteen, joka on pakollinen kaikille asuntolassa asuville. Ehkä YTHS osaa auttaa...

Vielä odottelen ISEPiltä viisumin hakuun tarvittavia papereita. Toivottavasti tulevat pian, että saisin senkin pois alta. Vähän kyllä jännittää mennä viisumihaastatteluun konsulaattiin!

Huhtikuu lähenee loppuaan, joten pitää muistaa irtisanoa kämppä. Tuntuu pelottavalta luopua asunnosta, mutta kai se pitää pikkuhiljaa hyväksyä, että ihan oikeasti lähen alle neljän kuukauden päästä maailman toiselle puolelle.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Arkansas baby

Taas sai vähän nostella adrenaliinitasoja!

Elokuussa matka ei suuntaakaan Texasiin niin kuin alunperin oli suunnitelmissa, vaan naapuriosavaltio Arkansasiin. Siellä on Conway-niminen kaupunki, jossa Hendrix College tulee olemaan kotini neljän kuukauden ajan.

En ole ikinä käynyt Arkansasissa. En tiedä siitä mitään. En ole ikinä oikeastaan edes kuullut siitä mitään. Ainut asia, jonka yhdistän kyseiseen osavaltioon on "wooo pig sooie"-huuto, jonka senkin käyttötarkoitus on vähän auki. Seuraavat neljä kuukautta taitaa siis mennä lähinnä armottoman googlauksen parissa. Toisaalta tuntuu tosi hienolta mennä jonnekin, missä ei ole ikinä käynyt. Texasissa olen asunut ennenkin, joten siellä monet asiat ovat jokseenkin tuttuja. Vaikka Arkansas ei olekaan kaukana Texasista, siihen silti liittyy ihan erilainen fiilis, koska se on uutta.

Näin kertoo Wikipedia Arkansasista:

"Snowfall is infrequent"

"Perhaps the best-known piece of Arkansas's culture is the stereotype of its citizens as shiftless hillbillies."

"The historic failure to commit necessary funds and attention to education has resulted in an undereducated populace."

"... Hendrix College, one of the nation's top 100 liberal arts colleges, according to U.S. News & World Report."




Lippu on aika..öh.. kummallinen.






Olen kuitenkin hirmuisen iloinen ja tyytyväinen ja olen ihan varma, että oikeeseen paikkaan päädyin, vaikka se ei omia suunnitelmia ihan täysin vastannutkaan. Jeejee :)

Olikohan tässä mitään tolkkua :D Ehkä ei. Joskus vähemmän sekaisessa mielentilassa lisää!