sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Your visa has been approved

Kävin keskiviikkona Helsingissä viisumihaastattelussa. Olin pelännyt ja stressanut sitä koko kevään, vaikka mitään järkevää syytä pelkoon ei ollutkaan. Jotenkin vaan onnistuin kehittelemään vaikka mitä kauhukuvia, joissa syystä tai toisesta en pääse edes haastatteluun asti tai saan hylkäävän päätöksen jonkun muotoseikan takia. Haastattelu oli kuitenkin ERITTÄIN lyhyt ja yksinkertainen. Keskustelu meni kutakuinkin näin:

So you're going for an exchange?
- Yes.
What will you study?
- Psychology.
Are you currently studying at a university?
- Yes.
Okay, here's a pamphlet about your rights as a student in the U.S. Your visa has been approved and you should get it in about a week.

Eli kuten kaikki muutkin viisumia hakeneet ovat blogeissaan kertoneet, haastattelussa ei ole mitään ihmeellistä eikä siitä kannata liikaa murehtia :) Pienenä vinkkinä ihmisille, että viisumiin tarvittavan kuvan voi ottaa myös itse. Otin omani itselaukaisimella vaatekaapin ovea vasten ja leikkasin oikean kokoiseksi travel.state.govista löytyvällä työkalulla. Helppoa ja halpaa!

Nyt kun viisumiasiakin on pois alta, jäljellä ei ole enää hirveästi paperisotaa ja byrokratiaa. Futiksen takia joudun vielä jonkin verran papereita lähettelemään ja käymään lääkärintarkastuksessa. Olen ostanut jo lennon New Yorkiin, mutta vielä pitäisi ostaa lippu New Yorkista Arkansasiin. Vietän Nykissä neljä päivää ennen kuin menen koululle, joten sitä reissua pitäisi nyt alkaa suunnitella ahkerasti ja varata majoitus ja kaikkea. Jännää on ja lähtö lähestyy hurjaa vauhtia!






Sain reilu viikko sitten pienen yllätyksen valmentajalta, nimittäin Hendrix Warriors -paidan! Edessä on tuo Warriorsin logo ja selässä lukee "Attitude makes the difference". Saatekirjeessä vihjattiin paidan olevan hyvä reenaamiseen ja nyt sitten lenkkeilen ympäri kyliä Hendrixiä edustaen!

Vähän teini kuva, mutta ei se mitään...