sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Little Adventures

Asun UAMS:n kampuksella, koska tama oli katevin vaihtoehto harjoitteluun menon kannalta. Alue ei kuitenkaan ole mikaan maailman paras ja valilla on turhauttanut olla ainut valkoihoinen, joka kavelee kadulla. Olin jo tyytynyt ja tottunut ajatukseen, etta ulkona kavelya pitaa vaan valttaa koko kevat eika lenkkeillessakaan kannata jaada maisemia ihailemaan. Olin aina vaan kulkenut paakatua, enka uskaltanut lahtea seikkailemaan naapurustoihin. VIRHE!

Eilen oli mahtava keli, joten en voinut vastustaa ulkona juoksemista. Paatin jattaa ankean paakadun ja lahtea sen sijaan kulkemaan tieta, jonka varrella naytti olevan suht hienoja taloja. Yhtakkia, ihan muutaman korttelin paassa, loysin loputtomasti taloja, jotka nayttivat kuuluvan suht hyvin toimeentuleville ihmisille. Loysin ihmisia lenkkeilyttamassa koiriaan. Loysin lapsiperheita. Loysin alueen, jossa en tunne itseani epanormaaliksi. Tanaan paatin jatkaa seikkailujani, ja loysin lisaa hienoja taloja. Loysin paljon liikkeita ja kauppoja ja loysin PUISTON! Se on kaytannossa jattimainen metsa, jossa kulkee polkuja ristiinrastiin. Paasin juoksemaan luontoon! Ja kaikki tama aivan asuntoni lahella. Se on ollut siella piilossa, koska en uskaltanut kokeilla onneani. Juoksin noin 50 minuuttia ja fiilis oli mahtava. Aurinko paistoi ja lampotila oli about 20 astetta. Pienia onnenhetkia.

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Talvi(ko)

Surkeat kelit ovat iskeneet talla viikolla Arkansasiinkin. Lampotila huitelee nollan paikkeilla, ja taivaalta tulee kaikkea veden ja lumen valilta. Hendrixissa toimistot ovat kiinni ja tunnit peruttu riippuen opettajan halukkuudesta tulla kampuksella (esim. saksan opettaja joka asuu kampuksen vieressa on kuuluisa siita, ettei ikina peru tuntejaan). Kuulemma myos sahkot menivat poikki ja sen myota lammityslaitteetkaan eivat toimi, joten opiskelijat saavat palella "kylmassa" saassa. UAMS on myos ollut tavallista hiljaisempi, mutta psykiatriset osastot eivat huonon saan takia pysahdy, ja koska asun kampuksella, en voinut vaarallisen liikenteenkaan takia jaada pois toista tanaan. 

Suomessa olen tottunut siihen, etta jos maa on valkoinen, se on lunta. Taalla olen kuitenkin tormannyt sellaiseen ilmioon kuin jaasade. Ensimmaisen kerran kun nain maan valkoisena taalla, totesin kaverille, etta ulkona on lunta. Han katsoi minua kuin idioottia ja sanoi etta se on jaata. En ihan ymmartanyt miksi niiden valille pitaa tehda niin selva ero, kun eihan Suomessakaan niin tehda ja meilla on kuitenkin vahan enemman kokemusta talvesta... Mutta ajattelin asiaa enemman, ja tulin siihen lopputulokseen, etta en ole koskaan tormannyt Suomessa jaasateeseen. Se nayttaa samalta kuin pakastimessa oleva jaa eika ole pehmeaa niin kuin lumi. Autot peittyvat paksulla jaakerroksella, jonka irrottaminen onkin hankalampaa kuin tavallisen lumen ja jaan. Varsinkin kun suurimmalla osalla ihmisista ei yksinkertaisesti ole minkaanlaisia skrapoja...

Naissa kuvissa ei tuota ylla mainittua jaasadetta sinansa ole, mutta jaata kuitenkin! Tykkaan miten jaa tarttuu puihin ja kasveihin.





Edit: Pari paivaa myohemmin nayttaa jo talta!